Det går att klimatmaxa politiken

2014-09-01

Kom ihåg - det går! Just nu står vi inför ett viktigt val. <br />Vilken framtid vill du ha? Vi kommer att gå till val den 14 september och välja vilka ledare vi vill ha för att forma vår framtid.

Just nu tycker jag vi ser väldigt lite miljödebatt i upptrappningen. Det trots att vi såg i senaste Eu-valet att väljarna vill ha mer miljö och klimat åtgärder. Förra veckan var det trångt när Svante Axelsson presenterade sin bok "Vår tid är nu" tillsammans med Hagainitiativet och Ordfront. Svantes poäng är - det är inte så svårt! Det går att klimatmaxa politiken och gör det nu!

Grön investeringsbank

KPA Pension har tidigare tillsammans med Naturskyddsföreningen introducerat idéen om att inrätta en statlig grön investeringsbank (DN 22/12-13). Det finns verktyg och som två recensenter igår tillika före detta miljöministrar Lena Sommestad och Andreas Carlgren lyfte fram ur boken - vi behöver inte se tillväxten som ett hot utan på kort sikt kan vi göra mycket för att förändra vårt klimatavtryck.

Se till exempel över ditt pensionssparande, väljer du KPA Pension får du ett lågt klimatavtryck då vi jämför oss med olika index. Titta på Naturskyddsföreningen senaste kampanjfilm och låt dig inspireras!

Världskoll

Jag blir också så fylld av förhoppning när jag träffar vår samarbetspartner Svenska FN förbundet. Kika in på deras "Världskoll"  där du får lära dig att utvecklingen faktiskt går framåt - världen förändras - inte bara till det sämre utan också till det bättre!

Det spelar roll vad du gör!

Kolla in Världskoll

 

 

Tycker du det här var intressant? Dela gärna vidare