Ett engagemang som ger gåshud

2014-09-18

I alla stora tävlingar är ledarklungan tät. Vi har gått igenom alla fantastiskt svar i vår hållbarhetstävling om en resa till VI- skogen i Uganda. Våra kunder har fått svara på frågan hur de bäst kan bidra till en hållbar utveckling genom sin arbetsplats. <br />Och vilka otroliga kunder vi har!

Vi har vänt och vridit på svaren om hur pedagoger kan göra skillnad genom hur de ger våra barn verktyg för framtiden. Eller vårdpersonal som genom minskad medicinering förbättrar både för patienter och miljön. Ett stort hederspris till alla som med små medel berättar om ett engagemang som ger gåshud.

Vi ser eldsjälar runt om i landet som på sin fritid startar verksamheter för de utsatta i samhället, människor som tänker längre än sopsortering och att spara papper. Det är inte fel det heller men hållbarhet handlar ju om hur vi kan se människor och vårt lika värde tillsammans med miljöfrågor och en stark ekonomi.

I nästa vecka kommer vi att avslöja vilka våra vinnare är- och varför. Så håll utkik!

Ny rapport om hur klimatförbättring ger bättre ekonomi

Den 16 september kom slutligen den studie som många av oss hållbarhetsspecialister hade väntat på, The Global Commission on the Economy and Climate:s rapport "Better Growth, better climate - the New Climate Economy report". Miljöminister Lena Ek var en av initiativtagarna till rapporten och lanseringen skedde samtidigt i flera städer: New York, Oslo, Peking och Addis Abeba. Kort handlar denna flaggskeppsrapport om att klimatförbättrande åtgärder ger en starkare ekonomi. Mycket intressant läsning.

Läs gärna mer om FN:s rapport som ger hopp!

Läs rapporten 

 

Om New Climate Economy 

Se lanseringen av rapporten i New York i efterhand på FNs webb

 

Till bloggens startsida

 

Tycker du det här var intressant? Dela gärna vidare