Eventkalendern - ett jultips

2014-11-28

Imorgon stundar den konsumtionsfria dagen, eller ”buy nothing day” internationellt. Precis som Earth hour och andra bra initiativ är aktiviteter som denna ett bra sätt att lyfta upp viktiga frågor.

Ännu viktigare är det att hålla kvar tanken alla det andra dagarna. Att jobba långsiktigt med hållbarhet. Jag har sagt det förut men för att vi ska kunna skapa en hållbarare värld måste vi alla hjälpas åt oavsett om det handlar om att investera miljonsummor på ett hållbart sätt eller minska sin egen negativa påverkan.

Ett hållbart tips - gör en eventkalender

Oavsett om ni väljer att delta i morgon vill jag tipsa om att tänka hållbart inför julen. Själv kommer jag skippa den traditionella presentkalendern till barnen och göra en eventkalander. I stället för att packa upp en present varje dag finns en lapp med en aktivitet eller händelse den dagen. Det kan vara allt från att tända ljus och läsa julsagor på kvällen till att baka pepparkakor. Eller varför inte en härlig ute dag med lämplig vinteraktivitet , allt efter vad vädret tillåter.

Tänk annorlunda - starta något nytt

Varken min eventkalender eller den konsumtionsfria dagen kommer ha en radikal påverkan på vårt ibland konsumtionshysteriska samhälle på engång. Men genom att tänka annorlunda kan vi starta ett nytt och kanske mer medvetet beteende som tillsammans kan få en stor effekt.

Ha en riktigt härlig första advent!

 

Tycker du det här var intressant? Dela gärna vidare