Intryck från Afrika

2014-11-14

Jag har precis kommit hem från ett längre besök till <br /> Vi-skogens projekt i Uganda. <br /> Det är många intryck.<br /> Men några som utmärker sig.

 I Uganda lever mer än hälften av befolkningen under FN:s fattigdoms gräns, mycket energi går åt till att skaffa mat. Men trots detta slogs jag av den enorma positiva energin hos invånarna och jag träffade inte en enda människa som stressade.

Vi kan också lära oss

Jag tycker det är viktigt att komma ihåg att det inte bara är vi som kan lära ut, vi har också mycket att lära oss. Jag fick höra och se många hjärtskärande levnadsöden och självklart skulle man vilja gå in och hjälpa alla. Men behovet är näst intill oändligt och man ser snart att den enda långsiktiga lösningen är hjälp till självhjälp.

Vi-skogens arbete fungerar

Därför kändes det extra bra att se hur väl Vi-skogens arbete fungerade. Genom utbildning om agroforesty kan man faktiskt hjälpa inte bara i stunden utan även en långsiktig och hållbar hjälp. Det är glädjande att se att våra klimatkompenserade insatser inte bara bidragit till en bättre miljö utan även bidrar till bättre levnadsvillkor, både nu och i framtiden.

Nästa vecka kommer jag att berätta mer om mina intryck från Vi-skogen i Uganda.

På återseende!

 

Tycker du det här var intressant? Dela gärna vidare