Tänk större!

2014-08-22

Efter ledighet som bjudit på underbart väder och mycket bad är det nu dags att byta flip-flops mot arbetsskor. Min första arbetsvecka rivstartade med en resa till Malmö, där jag hade förmånen att få prata på KEFs föreningsmöte (Kommunekonomernas förening) som hade temat ”Framtidens välfärd – utmaningar och åtgärder”. Spännande för en ”hållbarhets nörd” som jag!

Många kommuner har satsat hårt och blivit jätteduktiga på hållbarhet och det är också kul att se att dessa frågor även börjar hamna längre upp på agendan i finans- och försäkringsbranschen. Ju fler vi är som arbetar mot samma mål, desto större och snabbare förändringar kan vi åstadkomma.

En glädjande trend som uppmärksammandes på KEF är att kommuner har fått upp ögonen för hållbarhet inom finansiella tjänster. Många kommuner förvaltar stora mängder kapital, inte minst i form av de anställdas framtida pensioner.  Man har sedan tidigare varit duktig på att ställa krav när det gäller hållbarhet vid upphandlingar av till exempel skolmat, transporter och förbrukningsmaterial. Nu börjar man inse att man har ett stort utrymme att påverka med hållbara och etiska investeringar.

Följ med till VI-skogen i Uganda

Plötsligt är det höst i luften, vad snabbt det gick! För mig blir höstens höjdpunkt vår kunskapsresa till Uganda för att följa upp vårt långa samarbete med Vi-skogen. Ni har väl inte missat att vi även bjuder med två kunder (Kommun- och landstingsanställda) på resan. Än finns det tid att delta i tävlingen som är öppen till den 1 september.

Tanken med resan är främst att vi på plats vill följa upp vårt samarbete med Vi-skogen, där vi hittills har planterat ca 38 000 träd. Samtidigt är det viktigt att låta våra kunder ta del av vårt arbete och inte minst visa på konkreta resultat. Resan är ett led i vårt arbete att öppna dörrarna till vårt hållbarhetsarbete och våra investeringar.

Var med i tävlingen här

 

Följ mig gärna här på bloggen om du är intresserad av att se hur vi jobbar med hållbarhet!

Tycker du det här var intressant? Dela gärna vidare