Vilka hjältar!

2014-10-29

I går på nyheterna var det ett inslag om hur man pratar med barn om Ebola. I inslaget frågade man en liten pojke om han visste hur man bäst skyddar sig mot Ebola. Han svarade då ”man ska inte hångla”. Jag tar till mig tipset inför min resa till Afrika!

Även om Uganda ligger långt bort från Västafrika och än så länge inte drabbats så är det inte utan eftertanke man sätter sig på ett flyg till andra sidan jordklotet till en kontinent som drabbats hårt av sjukdomen. Jag ser därför med stor beundran på den svenska sjukvårdspersonal som i detta nu förbereder sig för att åka ner till de drabbade områdena och hjälpa till på plats. Vilka hjältar!

Deras insats och mod ger en viss distans till min egen oro. Tillsammans med två av våra kunder,Jessica och Lena, ska vi besöka Vi-skogen i Uganda och följa upp vårt 10-åriga samarbete på plats. Det kommer att bli en fantastisk resa där vi både kommer att mötas av en hård verklighet med fattigdom och vacker natur och stort hopp om en bättre framtid. 

Jag ser fram emot att skriva nästa inlägg från ugandisk mark och få rapportera om hur träd kan ta människor ur fattigdom.

 

Tycker du det här var intressant? Dela gärna vidare