KPA ger 700 000 personer komplett pensionsprognos

2000-09-15

KPA skickar under september pensionsprognos till närmare 700 000 kommun- och landstingsanställda. I prognosen visas preliminära uppgifter om både den allmänna pensionen och tjänstepensionen, samt efterlevandepension och grupplivförsäkring.

- Vi är ensamma om att kunna ge kommun- och landstinganställda en helhetsbild över sin pension med information om både allmän pension och tjänstepension, säger Kerstin Grönwall, projektledare pensionsvalen, KPA.

I samband med att pensionsprognosen skickas lanserar KPA en ny tjänst på nätet: KPA Kontoret. Alla som får prognosen kommer genom en personlig kod att få tillgång till sin sina personliga uppgifter om pensionen. Information om eventuellt privat pensionssparande och fondsparande i KPA finns också med. I KPA kontoret går det även att göra pensionsberäkningar utifrån olika personliga förutsättningar.
- Vi har genom kommun- och landstinganställdas arbetsgivare tillgång till uppgifter som gör att vi kan ge en fullständig pensionsprognos. Vi kan därför erbjuda en unik service. Och det vill vi ju självklart göra, säger Kerstin Grönwall.

För mer information kontakta:

Kerstin Grönwall, projektledare pensionsvalen KPA, tel: 08-665 48 57, 070-372 27 97
KPA pressjour, tel: 070-652 62 20