Valkomstpocket.png

Vi på KPA Pension tar hand om din tjänstepension. Vi placerar den tryggt och etiskt och så att du ska få en så bra avkastning som möjligt. På så sätt slipper du oroa dig för vad som händer med din tjänstepension. Du kan istället passa på att läsa en bra bok om du har lite tid över.

Välj din bok!

Välj din bok!

Här hittar du många spännande böcker om alltifrån hur våra hjärnor fungerar till pengar och pensioner. Du kan få en av dom helt gratis och hemskickad till dig. 

Frågor? Kontakta gärna oss på pocket@kpa.se så hjälper vi dig.

Du får välja någon av dessa böcker


 

Ta makten över din pension - tio fällor  du som kvinna ska undvika av Annika Creutzer.
Ta makten över din pension tar upp tio pensionsfällor som kvinnor ofta går i men framför allt ger den en rad nyttiga tips på hur kvinnor själva kan påverka sin pension. Kvinnor får betydligt sämre pension än män och varje obetald timme arbete kostar. Det avslöjar kapitlet om deltidsfällan. Om en kvinna som är förskollärare tjänar 146 kronor i timmen byter ut en timme om dagen mot en betald timme tjänar hon drygt 1,3 miljoner kronor mer under 40 års yrkesarbete. Detta framgår av en ny bok av Annika Creutzer som KPA Pension har tagit initiativ till.Den översvämmade hjärnan av Torkel Klingberg.
Informationsteknologins framsteg har gjort vardagen till ett myller av intryck och valmöjligheter. Den moderna västerländska människan ser till exempel lika många ansikten under en dag som cromagnonmänniskan gjorde under ett helt år. Hur har vi kunnat anpassa oss till denna enormt snabba förändring? Varför klarar vissa av det ökade informationstrycket bättre än andra? Minnesforskaren Torkel Klingberg tar oss med på en vindlande färd genom hjärnans innersta delar och svarar bland annat på frågan varför människan blir smartare och smartare för varje generation.

 

Jakten på svenskheten av Qaisar Mahmood.
Qaisar Mahmood har åkt över 900 mil på motorcykel genom Sverige i jakt på svenskheten. Han har varit i storstäder, på mindre orter och i ännu mindre avfolkade samhällen. Hann fann ingenting som förenade de människorna han mötte, och som kunde skilja dem från individer i andra delar av världen. Varken när det gäller åsikter, lynne, värderingar, normer eller ens utseende. Människor i Sverige är mer olika än lika. Det fanns dock en sak som majoriteten av de han mötte hade gemensamt, detta oavsett födelse- eller bostadsort. De hade en tydlig, gemensam bild av vad som kännetecknar en svensk och svenskheten.

 

Vad är pengar? av Andreas Cervenka.
Varför beter sig börsen som en galning? Hur kommer det sig att direktörerna tjänar mer och mer och varför kan banker fortsätta spela hasard med skattebetalarnas pengar? Och varför fortsätter skuldkrisen att plåga Europa trots alla räddningspaket? Andreas Cervenka, hyllad och prisbelönt ekonomikrönikör i Svenska Dagbladet, förklarar hur allt hänger ihop i vår allt mer komplicerade och snabbrörliga världsekonomi. Pedagogiskt och rakt på sak behandlas de stora frågor som dominerat de senaste åren, och som avgör vår framtid. Det här är boken för dig som fortfarande tror att ekonomi måste vara svårt. Och tråkigt.

 

Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. 
Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok!
Egenmäktigt förfarande är en berättelse om hur mycket vi är beredda att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade, men också om hur svårt det är att inte utnyttja människors svaghet, och hur brutalt resultatet blir. Lena Andersson skildrar här hur det känns att utsättas för den stormande passionen – utan att fullt ut kunna gå upp i den. Det är en detaljstudie i makt och besatthet, rolig och smärtsam om vartannat.Gubbe och katt av Nils Uddenberg
Det här är berättelsen om hur Nils Uddenberg blev med katt fastän han aldrig i livet hade tänktsig att ha något husdjur. En vintermorgon satt det en, som det skulle visa sig, herrelös katt utanför sovrumsfönstret och tittade på honom med stora runda gula ögon. Sakta men säkert nästlade den sig in i hans liv.Med mycket humor och självdistans berättar Nils Uddenberg om hur tillvaron förändrades sedan Kissen flyttat in i huset i Lund. De känslor hon väcker överraskar honom. Han blir förälskad i denna gråbrunspräckliga lilla dam, som snart också sover i hans säng om natten.

 

Svinhugg av Marianne Cedervall.
Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör med bara några veckors mellanrum. Efter varje dödsfall sitter två kvinnor i ett gammalt kapell och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa ...Svinhugg är en varm och rolig berättelse om vänskap, hämnd och uppgörelse som går rätt ini hjärtat.

 

Främlingen i huset av Sarah Waters.
Ute på landsbygden i Warwickshire ligger Hundreds Hall, omgiven av parker och trädgårdar.En gång en av de största och mest imponerande georgianska byggnaderna i trakten, och denvälbärgade familjen Ayres hem i över tvåhundra år. Men tiden har gått hårt åt både HundredsHall och familjens förmögenhet. När doktor Faraday, en av läkarna i det lilla samhället, kallasdit strax efter andra världskrigets slut för att se till en patient, är det ett gods i förfall som möter honom. Ogräs har tagit över de tidigare så välskötta trädgårdarna, murbruket har lossnat frånfasaden och den vackra interiör som gjorde ett outplånligt intryck på honom under ett besöksom barn är fuktskadad och på väg att falla sönder.