Nu kan du ta bort ditt åter- betalningsskydd på Mina sidor

Vi jobbar ständigt på att förbättra våra tjänster och att göra valen enkla och smidiga för dig som är kund hos oss. Nu har vi gjort det möjligt att snabbt och enkelt välja bort återbetalningsskyddet på Mina sidor.

Återbetalningsskyddet innebär att dina efterlevande får dina pensionspengar om du skulle dö innan du själv har fått dem utbetalda. Om du har din avgiftsbestämda tjänstepension hos oss ingår i de flesta fall återbetalningsskydd automatiskt. 

När behöver du ett återbetalningsskydd?

Det är din familjesituation som avgör om du behöver ett återbetalningsskydd eller inte. Skyddet ger ökad trygghet för din familj, så om du har försörjaransvar kan återbetalningsskyddet vara viktigt. Återbetalningsskyddet kan gälla både för din make/sambo och för dina barn. Dock ej andra familjemedlemmar.

Behöver du ett återbetalningsskydd?

Det är du själv som avgör om du vill ha ett återbetalningsskydd. Om du väljer bort skyddet blir din tjänstepension något högre, eftersom du då tar del av arvsvinster. Arvsvinster uppstår när personer utan återbetalningsskydd dör och deras insparade pensionskapital fördelas mellan de försäkringstagare som inte har återbetalningsskydd

Om du inte är gift, sambo eller har barn har du ingen nytta av att ha ett återbetalningsskydd. Om din familjesituation skulle förändras finns möjlighet att välja tillbaka återbetalningsskyddet.  

Så väljer du bort återbetalningsskyddet

Om du önskar att ta bort ditt återbetalningsskydd loggar du in på Mina sidor och klickar på länken "Efterlevandeskydd". Där får du även reda på om du har ett återbetalningsskydd sedan tidigare. Du loggar enkelt in på Mina sidor med e-legitimation. 

Logga in på Mina sidor