Vi har låga avgifter

Du som har din tjänstepension hos oss i KPA Pension kan vara trygg med att vi har låga avgifter. Eftersom vi är utvalda till att ta hand om pensionen åt de som inte gör något pensionsval har arbetsgivare och fackförbund sett till att förhandla fram riktigt bra villkor för dig.

Du som har din tjänstepension i vår traditionella försäkring betalar 48 kronor per år och 0,15 procent av det sparade pensionskapitalet. Om du har valt vår fondförsäkring ligger avgiften på 75 kronor per år, plus en fondförvaltningsavgift om 0,4 procent av kapitalet.

En procent mer gör stor skillnad

Så här mycket av dina sparpengar försvinner i avgift på 20 respektive 40 år, om du sammanlagt har sparat 100 000 kronor.

Högre avgift Tidsperiod Resultat
1 %   20 år 17 % mindre i kapital
1 % 40 år 31 % mindre i kapital
2 % 20 år 31 % mindre i kapital
2 %                                    40 år                                   53 % mindre i kapital                   

(Källa: Per H Börjesson. Så här får du ett rikt liv som pensionär: Sluta pensionsspara.)

Jämför oss med andra

Du som vill göra en oberoende jämförelse kan gå in på konsumenternas.se. Där finns en sammanställning av alla avgifter för pensionssparande i bank och försäkring. Under räknehjälpen kan du själv se hur de olika alternativen påverkar den pension du får från jobbet. Vad du till slut får i pension beror både på hur mycket du har betalat i avgifter och den värdeökning som dina pengar har haft.

 

Jag kan hjälpa dig!

kundservice-paulo-frilagd.png
Telefon
Öppettider
Måndag-Fredag
07:30-17:00
Telefon

Vi får dina pengar att växa

Vi placerar dina pengar för en långsiktigt god avkastning med trygghet. De senaste tio åren har vi gett våra kunder en genomsnittlig avkastning på 6,7 procent. Dessutom har vi väldigt låga avgifter.

Så här har dina pengar växt

glob-gronskande_RGB.png

En hållbar framtid

Vi förvaltar drygt 100 miljarder kronor i pensionspengar åt dig och många andra. Så mycket pengar ger oss möjlighet att långsiktigt påverka samhället. Därför placerar vi alla pengar etiskt i företag som vi tror kan bidra till en hållbar framtid.

Våra etiska placeringar

arbetsverktyg.jpg

Nyfiken på din pension?

Nu finns Mina sidor på kpa.se för dig som är anställd inom kommun och landsting. Där kan du som vill veta mer få en helhetsbild över hela din pension hos oss.

Mina sidor