tjanstepension-traditionell.jpg

Traditionell pensionsförsäkring

För dig som uppskattar ett både tryggt och bekvämt sparande, är traditionell pensionsförsäkring en bra sparform. Hos oss får du en garanterad ränta och den lägsta avgiften bland jämförbara bolag.

 Vår traditionella pensionsförsäkring ger dig

  • Trygghet. Du behöver inte oroa dig för börsens svängningar: du kommer alltid att få minst det garanterade pensionsbeloppet. 
  • Enkelhet. Vi placerar dina pensionspengar åt dig.
  • Riskspridning. Vi förvaltar aktivt dina pensionspengar för att ge dig en långsiktigt god avkastning. Vi sprider dina risker och placerar i första hand dina pengar i räntebärande tillgångar, men även i aktier och fastigheter.
  • Möjlighet till mer. Du kan få mer pengar än det garanterade pensionsbeloppet. Varje kvartal fördelar vi din avkastning. 
  • Etiska placeringar. I väntan på pensionen placeras dina pengar där de verkligen gör nytta. Vi placerar alla pengar i företag som vi tror kan bidra till en hållbar framtid.
  • En rättvis pension. All vår vinst går direkt till dig som är kund och inte till några aktieägare eller som bonus till ledningen.

Riktigt låga avgifter gynnar dig

Vi har marknadens lägsta avgift! Den gäller för dig som arbetar inom kommun eller landsting och sparar dina pensionspengar i vår traditionella pensionsförsäkring. Låga avgifter är viktigt när du pensionssparar. Pensionssparandet pågår under lång tid, och betalar du hela tiden höga avgifter blir det förstås mindre pension för dig i slutänden. Så är alltså inte fallet hos oss.

Avgifter för KAP-KL

Fast avgift 48 kr per år.
 Förvaltningsavgift (inklusive kapitalförvaltningsavgift) 0,15 procent. 

På Konsumenternas Försäkringsbyrå kan du själv jämföra våra avgifter med de andra valbara pensionsbolagen.


Du kan också få återbäring

Du får alltid det garanterade pensionsbeloppet. Det är en trygghet för dig. Men du har dessutom möjlighet att få mer pengar i form av återbäring.

Alla pengar vi tjänar delas ut till er kunder. Om vårt ekonomiska resultat blir bättre än vi trodde när det garanterade pensionsbeloppet bestämdes, delas överskottet ut till er genom återbäring. Hur stor återbäringen blir räknar vi fram med hjälp av avkastningsräntan varje kvartal.

avkastning rättvist

Så växer dina pensionspengar

Vi placerar ditt pensionskapital i både räntebärande placeringar och i aktier med målsättning att ge dig en trygg och stabil pension. Som aktieägare har vi möjlighet att påverka de företag vi investerar i till att bli långsiktigt hållbara vad gäller människa och miljö. Under "Så här växer dina pengar" kan du se aktuell placeringsfördelning och avkastning.

Så här växer dina pengarÅterbetalningsskydd är en trygghet för din familj

Det ingår ett återbetalningsskydd i din traditionella pensionsförsäkring. Återbetalningsskyddet innebär att ditt sparade pensionskapital betalas ut till din familj om du dör. Din familjesituation avgör om du behöver ett återbetalningsskydd eller inte.

Återbetalningsskyddet kostar ingenting. Det är helt frivilligt och går enkelt att välja bort. Gör du det blir din ålderspension något högre, eftersom du då tar del av arvsvinsterna. Arvsvinster uppstår när personer utan återbetalningsskydd dör och deras sparade pensionskapital fördelas mellan de försäkringstagare som inte har återbetalningsskydd. 

 

Relaterade artiklar

spargris.jpg

Ditt sparande hos oss

Vi ser till att dina pensionspengar växer säkert och stabilt i hållbara företag. Det tryggaste sparande vi har för din tjänstepension är en traditionell pensionsförsäkring. I den sköter vi alla placeringar åt dig och ger dig ett garanterat pensionsbelopp.

Läs mer

hjarta.jpg

Så fungerar etiska placeringar

Vi förvaltar i dagsläget mer än 150 miljarder kronor för våra kunders räkning. Det ger oss möjlighet att påverka de företag vi investerar i att arbeta för en hållbar utveckling. Det arbetet är en hjärtefråga för oss. Dessutom vill nio av tio av våra kunder spara etiskt till pensionen.

Läs mer

Jag kan hjälpa dig!

kundservice-paulo-frilagd.png
Telefon
Öppettider
Måndag-Fredag
07:30-17:00
Växel

Vi får dina pengar att växa

Vi placerar dina pengar för en långsiktigt god avkastning med trygghet. De senaste fem åren har vi gett våra kunder en genomsnittlig avkastning på 8,5 procent. Dessutom har vi väldigt låga avgifter.

Så här har dina pengar växt

glob-gronskande_RGB.png

En hållbar framtid

Vi förvaltar drygt 100 miljarder kronor i pensionspengar åt dig och många andra. Så mycket pengar ger oss möjlighet att långsiktigt påverka samhället. Därför placerar vi alla pengar etiskt i företag som vi tror kan bidra till en hållbar framtid.

Våra etiska placeringar

arbetsverktyg.jpg

Nyfiken på din pension?

Nu finns Mina sidor på kpa.se för dig som är anställd inom kommun och landsting. Där kan du som vill veta mer få en helhetsbild över hela din pension hos oss.

Mina sidor