Tjänstepension är en viktig del av pensionen och för nionde året i rad uppmärksammar pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september.

I år har vi fått extra hjälp av bandet Sannex som sjunger om sin kärlek till tjänstepensionen. Vem trodde att man kan kunde göra en svängig låt om tjänstepension? Lyssna du med! Dela vidare! 

Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Bara en av 10 pratar tjänstepension på jobbintervjun visar en undersökning från Sifo gjord av Tjänstepensionens dag

Därför har vi gått samman i pensionsbranschen och uppmärksammar Tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och att den borde få mer uppmärksamhet.

Berätta att ni betalar tjänstepension

Passa på att informera dina anställda om den värdefulla förmån som du som arbetsgivare betalar för. Här har vi sammanställt material som du gärna får sprida till dina medarbetare så att de förstår hur viktigt det är med en bra tjänstepension.

 

Lönesamtal

Uppmärksamma tjänstepensionen hela året. Ett naturligt tillfälle är det årliga lönesamtalet och mest konkret blir det om ni nämner hur mycket som avsätts varje månad.

 

Färdiga förslag på texter till intranät och e-post

För att göra det riktigt enkelt för dig att informera om tjänstepensionens dag har vi gjort i ordning några förslag på texter. De kan du använda till ert intranät eller e-postutskick till era anställda.

1. Grattis, du har tänstepension!

2. Fem tips för en bättre pension

3. Om återbetalningsskydd

 Ladda ner textförslag (pdf) >

 

Mer information och logga

Här hittar du Faktablad och broschyrer som underlättar för dig som arbetsgivare:

Faktablad och broschyrer

Logga "Tjänstepensionens dag" 

 

TPD2019_183x147.jpg

Om Tjänstepensionens dag

I år testar vi ett nytt grepp – Musik! Thomas G:son och Henrik Sethsson har skrivit en låt om tjänstepension. Warner music har producerat och det är bandet Sannex som sjunger låten ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”.

Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida pensionen. 

I år står dessa bolag och myndigheter bakom dagen: Afa försäkring, Alecta, AMF, Collectum, Fora, Folksam, Folksam LO Pension, Handelsbanken, KPA pension, Lifeplan, Länsförsäkringar, minPension, Nordea Liv&pension, Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR), Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV.