Nya KPA Direkt

Nya KPA Direkt är det administrationsverktyg som successivt ersätter KPA Direkt och KPA Pension Direkt. Det innebär att vi under en övergångsperiod flyttar över kunder från det gamla till det nya. Samtidigt arbetar vi med vidareutveckling av det nya verktyget för att möta önskemål och krav från våra kunder.

Nya KPA Direkt ingår i vårt serviceerbjudande när du är kund hos oss. Här får du tillgång till detaljerade uppgifter och redovisningar. Du kan utföra beräkningar och simuleringar, rapportera och kontrollera uppgifter och en hel del annat. Dessutom får du löpande information om nyheter, viktiga datum och annat som rör dig som administrerar pensioner.

Behörighet och e-legitimation

För att logga in måste varje användare legitimera sig antingen med en vanlig e-legitimation eller med en e-tjänstelegitimation. Utöver den elektroniska ID-handlingen, behövs också en behörighet för att använda systemet. Du kan ansöka om behörighet så snart datum för flytt från det gamla systemet till det nya är bestämt för din organisation.

Behörighetsanmälan

Teknisk support

Om du har behov av teknisk support för att komma igång är du välkommen att ringa oss på 020-650 020.

Vi kan dock inte svara på frågor gällande e-legitimation, då måste vi hänvisa dig till utfärdaren. 

 

Relaterade artiklar

Tangentbord

Inloggning med e-legitimation

E-legitimationen eller e-tjänstelegitimationen fungerar som en elektronisk ID-handling kopplad till en specifik person. Om ni är fler som kommer att använda Nya KPA Direkt behöver varje användare både kunna identifiera sig elektroniskt och ha behörighet till systemet.

Läs mer