Nya KPA Direkt

Nya KPA Direkt är det administrationsverktyg som successivt ersätter KPA Direkt och KPA Pension Direkt. Det innebär att vi under en övergångsperiod flyttar över kunder från det gamla till det nya. Samtidigt kommer vi att arbeta med vidareutveckling av det nya verktyget för att möta önskemål och krav från våra kunder.

Nya KPA Direkt ingår i vårt serviceerbjudande till dig när du är kund hos oss. Här får du tillgång till detaljerade uppgifter och redovisningar. Du kan även utföra beräkningar och simuleringar, rapportera och kontrollera uppgifter och en hel del annat. 

Behörighet och e-legitimation

För att logga in i Nya KPA Direkt måste varje användare legitimera sig antingen med en vanlig e-legitimation eller med en e-tjänstelegitimation. Utöver den elektroniska ID-handlingen, behövs också en behörighet för att använda systemet. Du kan ansöka om behörighet så snart datum för flytt från det gamla systemet till det nya är bestämt för din organisation.

Behörighetsanmälan

 

Relaterade artiklar

tangentbord.jpg

Inloggning med e-legitimation

E-legitimationen eller e-tjänstelegitimationen fungerar som en elektronisk ID-handling kopplad till en specifik person. Är ni flera som kommer att använda Nya KPA Direkt behöver varje användare både kunna identifiera sig elektroniskt och ha behörighet till systemet.

Läs mer

)