Pensionskostnadsredovisning vid delårsbokslut

Ett webbinarium som arrangeras av KEF och KPA Pension och ger en vägledning till ekonomer som arbetar med redovisningsfrågor inom en kommun eller en region.

Syfte

Webbinariet ger dig som arbetar med pensionsredovisning en vägledning vid frågor om redovisning av skulder och kostnader i samband med i delårsbokslutet.

Innehåll

  • Pensionskostnadsbokningar i samband med delårsbokslut
  • Vad behöver man tänka på när det gäller redovisningen av AKAP-KL
  • Praktiska redovisningsexempel med det ”nya” pensionsavtalet AKAP-KL som med sin kvartalsvisa förmedling skiljer sig åt mot KAP-KL
  • Redovisningsfrågor av livslängdsförändringen i RIPS21

Datum: 27 augusti

Tid: kl. 9.00–12.00

Pris: 3 000 kronor exkl. moms

Sista anmälningsdag: 20 augusti

Anmäl dig här

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till dig som är direkt involverad i arbetet med bokslut och redovisning av pensioner. Pensionshandläggare som normalt inte är involverad i bokslutsarbetet kan få en övergripande förståelse för just redovisningen av pensionskostnaderna.

Föreläsare

Göran Andersson har mer än 25 års erfarenhet av kommunal verksamhet. Med erfarenhet både som ekonomichef och förvaltningschef. Han verkar numera på Kommunalekonomernas förening (KEF) och är ICF-certifierad coach.

Sven Lannhard, chef Pensionsekonomi KPA Pension. Han har arbetat med det kommunala pensionssystemet i snart 25 år och har även erfarenhet från andra försäkringsbolag.