Fyra nya ledamöter i KPAs styrelse

1999-09-07

Ny styrelseordförande i KPA AB är Åke Hillman, kommunalråd för socialdemokraterna i Västerås Kommun.

KPA befinner sig i ett spännande skede. Det händer oerhört mycket både på pensions- och fondsidan. Det ska bli mycket intressant att följa företagets utveckling i en roll som styrelseordförande, säger Åke Hillman.

De andra nya ledamöterna är: Mats Svanberg, Ulla Ölvebro och Mikael Freimuth

  • Åke Hillman har arbetat som kommunalråd sedan 1977 och har under åren bland annat varit ordförande i Personalnämnden i Västerås och är nu vice ordförande i Kommunstyrelsen, ordförande i Förhandlingsdelegationen, Svenska Kommunförbundet.
  • Mats Svanberg är ordförande i Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt i Malmö och före detta kommunalråd i Malmö Stad för moderaterna. Han har varit vice ordförande i Personalnämnden i Malmö Stad och förhandlare i förhandlingsdelegationen för Kommunförbundet.
  • Ulla Ölvebro är Kommunstyrelsens ordförande för socialdemokraterna i Luleå och ledamot i kommunfullmäktige. Hon har tidigare varit lärare och rektor.
  • Mikael Freimuth är Kommunstyrelsens ordförande för moderaterna i Järfälla kommun. 
    De nya styrelsemedlemmarna är utsedda av Svenska Kommunförbundet.

- Alla våra nya styrelseledamöter kan bidra med kunskap i det fortsatta arbetet med att utveckla vår etiska profil och göra KPA känt för en större allmänhet, säger Ingemar Alserud, vd KPA.

Övriga medlemmar i styrelsen är: Evert Lindholm, Förbundsdirektör Svenska Kommunförbundet, Bengt Odlöw (s) kommunalråd Mölndals Kommun, Per-Gunnar Sundström (c) Kommunalråd Arjeplogs Kommun, Sören Gunnarsson, Landstingsråd i Örebro Läns Landsting, Anders Hagman direktör Landstingsförbundet, Mats Andersson SKTF, Kirsten Enocksson, SKTF.

Frågor besvaras av:

Ingemar Alserud, vd KPA AB, telefon: 08-665 48 76, 070-531 37 59

)