2021 - ett år präglat av ytterligheter

2021 lider mot sitt slut och vi lämnar bakom oss ett år som på många sätt präglats av ytterligheter.  Vissa av oss kanske inte påverkades så mycket av pandemin medan andra, främst de många av KPA Pensions kunder som arbetar i frontlinjen, upplevde ett år som på intet sätt varit något annat likt.

För KPA har det motiverat oss att göra vårt allra bästa för att skapa en så bra pension och service som möjligt till de som kämpat med vår gemensamma välfärd.

Men, med förhoppning om ljusare tider, blickar jag framåt mot 2022! Som vd för ett pensionsbolag är det naturligtvis glädjande för mig att se att just pensioner väntas bli en stor fråga inför kommande val. Låt oss hoppas att detta kan bidra till att vi får premien för tjänstepension att bli lika intressant som lönen i medborgarnas ögon.

Camilla-Larsson-_720x400.jpg
Camilla Larsson, vd KPA Pension

Jag tror ju nämligen att kunskap om pension är en av nycklarna till en bra pension. Därför ska vi, förutom att förvalta pensionen tryggt och etiskt, även arbeta för ökad kunskap om pensioner. KPA Pension erbjuder ett stort utbud av kurser som dels ger en grundläggande inblick i pensionssystemet, dels ger en fördjupande kunskap om de olika avtalsområdena. Så ge gärna dig själv och dina kollegor en julklapp i form av en utbildning! Tjänstepension är ändå den viktigaste löneförmånen!

En annan julklapp som lanserades under december är de nya tjänsterna på Mina sidor. Att utveckla digitala tjänster som förenklar och förbättrar för individkunderna är något vi ständigt arbetar med. I den här uppdateringen vill vi, förutom att förenkla, också bidra till medvetna beslut runt utbetalning av tjänstepensionen. Hur stor blir min pensionsutbetalning om jag väljer livslång eller tidsbestämd utbetalning? Ett viktigt val som påverkar tillvaron som pensionär. 

Jag vill med detta önska er ett gott nytt år och skicka ett varmt tack! Tack till alla er som dagligen arbetar med att hjälpa era kollegor att få en så bra pension som möjligt, till alla er som tar hand om våra barn och som arbetar inom vård och omsorg. Tack till er som tar tillvara kommuninnevånarnas intresse och ett extra varmt tack till alla er som står längst fram i linjen under denna pandemi.