Låga avgifter viktigt för din pension

Visst känner du till att du betalar avgifter under hela den tid du sparar till pensionen? I slutändan handlar det om många år. Och hur mycket du betalar i avgifter påverkar storleken på din pension. Ju lägre avgifter, desto högre blir pensionen. För att inte nagga på ditt sparande i onödan håller vi avgifterna så låga som möjligt.

Varför betalar du avgifter?

Alla pensionsbolag och banker tar ut avgifter för att täcka vad det kostar att ta hand om dina pensionspengar under tiden de växer. Pengarna dras direkt från ditt pensionskapital vilket gör att det kan vara svårt för dig att se hur mycket pengar som faktiskt försvinner i avgifter.

De allra flesta som har valt fondförsäkring hos oss har sina pensionspengar i vår entrélösning. Men oavsett om du har entrélösningen eller om du har valt egna fonder kan du vara trygg med att avgifterna är låga. Alltså blir det mer pengar kvar till dig den dag du går i pension.

Om du vill jämföra avgifterna

På jämförelsesajten konsumenternas.se kan du jämföra avgifterna mellan olika pensionsbolag.

Men är inte avkastningen viktigast?

Avkastningen är självklart viktigast för hur mycket du får i pension. Men den kan du ju inte veta något om i förväg. Allra helst när det är svajig konjunktur och oro på världens börser. Avgifterna är det enda du kan veta på förhand och därmed själv påverka.