Fem hållbara julklappar

Slår du knut på dig själv för att hitta den perfekta julklappen till någon som redan har allt och önskar sig inget? Eller vill du att din gåva ska ge lite mer och gör skillnad för många fler? Här kommer du i julstämning med våra julklappstips!

Vi på KPA Pension vill arbeta för en bättre miljö, men också för ett bättre samhälle. Därför samarbetar och stödjer vi flera organisationer utifrån våra värderingar och vårt hållbarhetsarbete. Vi har valt att tipsa om julklappar som finns att köpa hos de organisationer vi samarbetar med. 

Fem julklappar som gör skillnad 


 

En julklapp som växer  från Vi-skogen
Vi planterar ett träd för varje delning av vårt julkort som du kan läsa mer om här. Men du kan också stödja Vi-skogen på en rad olika sätt. I deras webbshop finns det flera gåvor för den miljömedvetne med allt från pepparkaksformar till smycken. Eller varför inte bara ge bort ett planterat träd? 

Läs mer på Vi-skogen.se

 


 

Julklapp till klimatet från Naturskyddsföreningen
Genom att stödja Naturskyddsföreningen blir de starkare i sitt arbete med att skapa opinion för ett fossilfritt samhälle. De får också bättre möjligheter att påverka oss människor att leva mer klimatsmart.

Läs mer på Naturskyddsföreningen

 


 

Brag about it! T-shirt från RealStars
RealStars är en ideell organisation som arbetar för en värld fri från trafficking och prostitution. När du köper någon av deras modeprodukter går alla intäkter oavkortat till att fortsätta kampen för ett Europa fritt från sexslaveri, prostitution och trafficking.

Läs mer på Fashion for fair Sex

 


 

Armband mot barnäktenskap från Svenska FN-förbundet
Svenska FN-förbundet säljer ett armband till förmån för flickors rättigheter. Var tredje pärla har ersatts av en naturlig kristall som symbol för alla flickor som riskerar att giftas bort. Hälften av intäkterna går oavkortat till FN-förbundets projekt Flicka.

Läs mer på FN-shoppen

 


 

Upplev eller ta vara på det som redan finns
Julklappar behöver inte alltid vara saker. Bio-, teater- eller konsertbiljetter är alltid uppskattade, kanske tillsammans med barnpassning eller en middag. Vill du ge något originellt, varför inte titta in i närmaste second hand-butik, och ta vara på en pryl som redan har en historia!

 

 

 

Dela gärna våra Julklappstips!