Grattis till vinnarna!

Nu har vi utsett vinnare i vår tävling om en resa till New York. Tävlingen, som var webbaserad, gick ut på att nominera en kollega som gjort något extra bra. Vi valde vinnarbidraget för att den nominerade med sitt mod och arbete för integration är en inspiration för kollegor och förebild för ungdomarna.

Stefana Hoti på Limhamn-Bunkeflos stadsdelsförvaltning  i Malmö skickade in den vinnande bidraget där hon nominerar sin kollega, ungdomssamordnaren Daniela Redzic.  

Den vinnande motiveringen

”Min kollega Daniela är den som alltid har full koll, är väldigt driven och har hög arbetsmoral. Hon jobbar som projektledare för mötesplats i en av Malmös förorter. Hon jobbar med ungdomar och community outreach där hon har en stor utmaning att få ihop lärarna, ungdomarna, föräldrarna, kommunen och föreningslivet att gå ihop för att skapa en meningsfull fritid för unga som bor där.

Hennes mod som gör att hon vågar bemöta och göra någonting åt främlingsfientligheten i det lilla samhället är en inspiration för oss kollegor och vuxen förebild för ungdomarna. Att få chansen att besöka NY och framför alla FN är en dröm som skulle gå i uppfyllelse för oss båda som har tagit examen i Internationella migrationer och etniska relationer och är engagerade i Röda Korset och FN föreningen. Hon är verkligen värd det och jag tror att den resan hade gett henne ytterligare motivation och kraft att fortsätta kämpa och hjälpa ungdomarna att få en mer human människosyn. Dessutom jobbar vi redan i dag med att sprida kunskap om FNs barnkonvention och om ungas rätt till inflytande och delaktighet och jag är övertygad att den här resan skulle bidra till många nya infallsvinklar och idéer om hur vi kan sprida den kunskapen till ännu fler unga".

Vinsten - fyra dagar i New York

Denna motivering stämmer bra överens med KPA Pensions egna värderingar.  Med denna tävling ville vi uppmärksamma alla våra kunder som jobbar inom kommuner och landsting och som gör så många fina insatser i sitt dagliga arbete, men som inte alltid får den uppskattning och uppmärksamhet de förtjänar. Daniela och Stefana, får en 4 dagars resa till New York där de bland annat kommer att göra ett besök på FNs högkvarter.

Tack för era bidrag!

Vi fick in fler än 2000 bidrag i denna tävling och det var svårt att utse vinnarna. Det var roligt att läsa om alla vardagshjältar vi har inom både kommuner och landsting. Det finns eldsjälar inom alla yrkeskategorier med den gemensamma nämnaren att de arbetar för våra barn- och ungdomar, sjuka, gamla eller och utsatta. Trots ofta jobbiga och tunga arbetsuppgifter hittar de drivet och glöden som smittar av sig på sina arbetskamrater.

Dela den här kampanjen