Ta makten över din pension

Kvinnor får betydligt sämre pension än män och varje obetald timme arbete kostar. Ladda ned vår populära pensionsbok Ta makten över din pension, som bland annat ger värdefulla tips på hur kvinnor själva kan påverka sin pension.

Att kvinnor i regel får en mycket sämre pension än sina män är ingen ny upptäckt. Varje obetald timme arbete kostar. Det avslöjar bland annat kapitlet om deltidsfällan. Om en kvinna, som är förskollärare och tjänar 146 kronor i timmen, byter ut en timme om dagen mot en betald timme tjänar hon drygt 1,3 miljoner kronor mer under 40 års yrkesarbete.

Deltidsfällan är en av tio fällor som boken Ta makten över din pension tar upp. Andra är slutajobba fällan, pluggfällan och kostnadsfällan.

Ladda ned boken här (svenska) 

Genom att ge ut den här boken vill vi bidra till att öka kunskapen om pension hos våra kunder som främst är kvinnor. Kvinnor som har valt att ägna sina liv åt att ta hand om och utveckla andra människor i vård, skola och omsorg och som ofta har låga löner och arbeten som sliter hårt på dem.

Se film med tre pensionstips från Annika Creutzer

Vill du läsa på annat språk?

Nu har vi även översatt Ta makten över din pension till elva olika språk. Välj ditt språk nedan så kommer du till våra internationella sidor. Där kan du också få annan nyttig information om din pension på ditt hemspråk.  

Välj ditt språk
سيطر  على  التقاعد  الخاص بك

Arabiska

Preuzmite vlast nad svojom penzijom

Bosniska

Take control of your pension

Engelska

Hallitse Eläkettäsi

Finska

Preuzmite vlast nad svojom mirovinom

Kroatiska

اختیار بازنشستگی خودتان را در دست 

Persiska

Przejmij kontrolę nad swoją emeryturą 

Polska

Preuzmite vlast nad svojom penzijom 

Serbiska

Tome el control de su jubilación 

Spanska

Ta makten över din pension 

Svenska

Die macht über ihre rente

Tyska

Emekliliğinizin kontrolünü elinize alın

Turkiska

 

Om författaren

Annika Creutzer är en av våra mest välkända privat- ekonomiska experter. Hon är nationalekonom, journalist, krönikör och har bland annat arbetat för Aftonbladet och Privata Affärer. 

Annika Creutzer är också en välkänd föreläsare och moderator och vi ser henne ofta ge smarta ekonomiska tips i morgon-tv-soffan.

Kundservice-andra-sprak-709x243px.png

Kundservice på andra språk

Visste du att du att vi erbjuder allmän pensionsinformation på flera olika språk? Kontakta gärna oss.

glob-gronskande_RGB.png

En hållbar framtid

Vi förvaltar drygt 100 miljarder kronor i pensionspengar åt dig och många andra. Så mycket pengar ger oss möjlighet att långsiktigt påverka samhället. Därför placerar vi alla pengar etiskt i företag som vi tror kan bidra till en hållbar framtid.

Våra etiska placeringar

)