Annika Creutzers böcker om pension

Tillsammans med den privatekonomiska experten Annika Creutzer har KPA Pension tagit fram ett antal böcker på temat pension. Totalt har det hunnit bli fyra stycken, som berör olika delar av livet.

Böckerna fokuserar på vad som är viktigt att tänka på när det kommer till pension, oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller precis ska lämna den. Val och vägar genom livet är alla avgörande för hur pensionen kommer att se ut, och det finns mycket du själv kan göra för att få så bra pension som möjligt!

Läs nedan om vad böckerna handlar om och ladda ned den som passar dig bäst. Och missa inte att två av dem finns översatta till flera språk!

För dig som är ny på den svenska arbetsmarknaden

Omslag_Valkommen_till_jobbet-1.jpg

Ny på den svenska arbetsmarknaden kan man vara av flera anledningar, kanske har du kommit hit som flykting, flyttat hit för kärlekens skull eller så är du ung och har fått ditt första jobb. Boken "Välkommen till jobbet" vill hjälpa dig på vägen och göra det lättare för dig att förstå hur lön, försäkringar och pension hänger ihop. Det finns en stor trygghet i de försäkringar som följer med en anställning. Denna trygghet blir mycket större om det finns kollektivavtal på arbetsplatsen. Men vad är ett kollektivavtal? Det och mycket annat förklaras i boken så att det är lätt att förstå det som ofta verkar så krångligt.

Läs mer och ladda ner

 

Är du kvinna? Då är risken att du får lägre pension!

Ta-makten-o¦êver-din-pension_fram_600px.png

Att kvinnor i regel får en mycket sämre pension än sina män är ingen ny upptäckt. Genom att ge ut den här boken vill vi bidra till att öka kunskapen om pension hos våra kunder som främst är kvinnor. Kvinnor som har valt att ägna sina liv åt att ta hand om och utveckla andra människor i vård, skola och omsorg och som ofta har låga löner och arbeten som sliter hårt på dem.

I boken ”Ta makten över din pension – tio fällor du som kvinna ska undvika” ger Annika Creutzer en rad värdefulla tips på hur du själv kan påverka din pension. Naturligtvis kan även män läsa boken och lära sig mer om hur livsvalen påverkar pensionen!

Läs mer och ladda ner

 

Är det dags att lägga pensionspusslet? Då är det här boken för dig!

Omslag_Dags_att_lagga_pensionspusslet_600px.png

Vill du ta ut din pension gäller det att planera i tid, gärna redan i 50-årsåldern. Pensionssystemet kan vara svårt att förstå, och ju tidigare du skaffar dig koll, ju bättre pension kan du få! I boken "Dags att lägga pensionspusslet" får du tips om hur du steg för steg planerar på bästa sätt för ett rikare liv på äldre dar - inte bara ekonomiskt. 

Läs mer och ladda ner

 

För dig som arbetar med HR och pensionsfrågor

Din_trygghet_i_jobbet_Omslag_600px.png

Den ekonomiska tryggheten i jobbet har stor betydelse. I boken "Din trygghet i jobbet" får du en översikt över all den trygghet som följer med en anställning i en kommun eller en region. Du som arbetar med personalfrågor får tips på hur du kan förklara olika försäkringar och annat stöd, och du som vill arbeta med dessa frågor i framtiden får en introduktionskurs. För andra kan det vara en hjälp i att förstå det som ofta verkar så krångligt.

Läs mer och ladda ner

 

 

 
annika_creutzer_portratt.jpg
Om Annika Creutzer

Annika Creutzer är en av våra mest välkända privatekonomiska experter. Hon är nationalekonom, journalist, krönikör och har bland annat arbetat för Aftonbladet och Privata Affärer. 

Annika Creutzer är också en välkänd föreläsare och moderator och vi ser henne ofta ge smarta ekonomiska tips i morgon-tv-soffan.