dagis5-landningssida.jpg

Javisst, du har en tjänstepension

Din tjänstepension är en riktigt bra förmån. Vi tar hand om tjänstepensionen för dig som är anställd inom kommun eller landsting, på kulturinstitution och även i en rad andra tjänstepensionsavtal.

KAP-KL - för dig som är född 1985 eller tidigare

Du som jobbar inom kommun eller landsting och är född 1985 eller tidigare har KAP-KL. Ett tjänstepensionsavtal som även har ett extra skydd till din familj.

AKAP-KL - nytt avtal för dig som är född 1986 eller senare

AKAP-KL är en tjänstepension som gäller från och med 1 januari 2014 för dig som är född 1986 eller senare och jobbar inom kommun och landsting.

PA-KFS - när du jobbar i ett kommunalt företag

Du som är anställd i ett kommunalt företag har en tjänstepension som heter PA-KFS. Det finns en ny och en äldre variant av avtalet.

Känn dig trygg

Du behöver inte välja, kryssa eller fylla i några blanketter. Vi tar helt enkelt hand om din tjänstepension åt dig utan att krångla till det. Vår enda uppgift är att trygga pensioner för kommun- och landstingsanställda, och vi sätter en ära i att göra det riktigt bra – för din framtids skull.

Du som vill flytta din tjänstepension

Om du redan har din tjänstepension placerad hos ett pensionsbolag kan du göra ett omval. För att göra det ska du beställa en omvalsblankett. Hur valet går till kan se lite olika ut beroende på vilket avtalsområde du tillhör. Här kan du läsa mer om vad som gäller för just dig och hur du gör för att flytta din tjänstepension till oss.


Efterlevandeskydd tryggar för familjen

Din tjänstepension är inte bara bra för dig. I tjänstepensionen ingår också flera skydd som kan hjälpa din familj om du dör.

Fondförsäkring - högre risk med möjligheter

I en fondförsäkring är risken högre, men även möjligheten att i slutänden få mer i pension. Vi har två olika sparalternativ.

Traditionell pensionsförsäkring

För dig som uppskattar ett både tryggt och bekvämt sparande är tradtionell pensionsförsäkring en bra sparform.

)