GTP – för dig som arbetar inom kooperationen

Du som är arbetare inom kooperationen och omfattas av KFO-LOs avtalsförsäkringar har en ålderspension som heter GTP. Det är din arbetsgivare som betalar din ålderspension och du bestämmer själv hur den ska placeras.

Du kan välja att placera din ålderspension GTP hos oss. Då får du en traditionell pensionsförsäkring. Det är tryggt och enkelt pensionssparande som har ett garanterat pensionsbelopp.

Vi tar hand om ditt pensionssparande och placerar dina pengar så att du ska få en långsiktigt god avkastning. Vi placerar dina pengar etiskt, bland annat säger vi nej till vapen, tobak, alkohol och spel, och vi påverkar företag att ta ansvar för miljö och mänskliga rättigheter.

Du kan lägga till eller ta bort återbetalningsskyddet

Återbetalningsskyddet är en trygghet för din familj. Om du dör betalas ditt sparade pensionskapital ut till dina anhöriga. 

Avgift på ditt sparande

Du betalar en fast årlig avgift om 156 kronor och 0,05% i kapitalförvaltningsavgift för din pensionsförsäkring.

Flytträtt

För flytt från KPA Pension tar vi ut en avgift på 500 kronor som dras på pensionskapitalet.

Om du vill ändra något

Ta kontakt med vår kundservice om du vill ändra något i din försäkring hos oss eller om du har några frågor. 

Vill du bli kund hos oss?

Du som är nyanställd får ett valpaket hemskickat med posten. Där kan du läsa mer om vad valet innebär. På valblanketten kryssar du i KPA Pensionsförsäkring och fyller i vilken sparform du väljer och om du vill ha återbetalningsskydd. Datera och skriv under blanketten och skicka tillbaka den i det bifogade svarskuvertet.

Har du valt ett annat bolag men vill välja oss på nytt?  

Logga in och hämta en omvalsblankett på pensionsvalet.se

Läs mer om din tjänstepension GTP

 

Relaterade dokument