Vi har låga avgifter

Du som har din tjänstepension hos oss i KPA Pension kan vara trygg med att vi har låga avgifter. Eftersom vi är utvalda till att ta hand om pensionen åt de som inte gör något pensionsval har arbetsgivare och fackförbund sett till att förhandla fram riktigt bra villkor för dig.

Du som har din tjänstepension i vår traditionella försäkring betalar 48 kronor per år och 0,11 procent av det sparade pensionskapitalet. Om du har valt vår fondförsäkring ligger avgiften på 65 kronor per år, plus en fondförvaltningsavgift om 0,3 procent av kapitalet.

En procent mer gör stor skillnad

Så här mycket av dina sparpengar försvinner i avgift på 20 respektive 40 år, om du sammanlagt har sparat 100 000 kronor.

Högre avgift Tidsperiod Resultat
1 %   20 år 17 % mindre i kapital
1 % 40 år 31 % mindre i kapital
2 % 20 år 31 % mindre i kapital
2 %                                    40 år                                   53 % mindre i kapital                   

(Källa: Per H Börjesson. Så här får du ett rikt liv som pensionär: Sluta pensionsspara.)

Jämför oss med andra

Du som vill göra en oberoende jämförelse kan gå in på konsumenternas.se. Där finns en sammanställning av alla avgifter för pensionssparande i bank och försäkring. Under räknehjälpen kan du själv se hur de olika alternativen påverkar den pension du får från jobbet. Vad du till slut får i pension beror både på hur mycket du har betalat i avgifter och den värdeökning som dina pengar har haft.

 

Jag kan hjälpa dig!

kundservice-paulo-frilagd.png
Telefon
Öppettider
Måndag-Fredag
07:30-17:00
Växel
)