KPA Pension i topp på hållbarhet i pensionsbranschen

KPA Pension är Sveriges mest hållbara pensionsbolag enligt svenska konsumenter - för åttonde året i rad. Det visar Europas och Sveriges största studie om hållbara varumärken, Sustainable Brand Index.

​– Vi är förstås stolta över att svenska folket återigen placerar oss som nummer ett inom hållbarhet bland pensionsbolagen. Det visar att konsumenterna har förtroende för vårt arbete med hållbarhet och långsiktigt ansvarstagande, säger Johan Sjöström, chef affärsområde Individ och marknad och fortsätter:

– Vi tar det som ett bevis på att människor förstår att vi förvaltar våra kunders pensionspengar tryggt och hållbart samtidigt som vi levererar långsiktigt god avkastning.

Topplistan över hållbara varumärken i pensionsbranschen
  1. KPA Pension
  2. AMF
  3. SPP
  4. Alecta

KPA Pension har arbetat aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor sedan 1998, då bolaget som första finansiella bolag i Europa miljöcertifierades, enligt ISO 14001.

Sustainable Brand Index är Europas och Sveriges största varumärkesstudie om hållbarhet. I undersökningen svarar konsumenter på frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande kopplat till varumärkena. Undersökningen definierar hållbarhet enligt FN:s tio principer om mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och antikorruption. 

Läs mer på  www.sbi.se

Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete