Bäst i branschen på hållbarhet

För nionde året i rad rankas KPA Pension som Sveriges mest hållbara varumärke i kategorin pension. Det står klart när Nordens största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet, Sustainable Brand Index 2020, presenteras.

– Vi är tjänstepensionsbolaget med tanke och omtanke. För KPA Pension är hållbarhet en del av vårt DNA. Vi vet att för våra kunder är hållbarhet en av de frågor de värdesätter allra mest hos sitt pensionsbolag. Därför är det här ett extra roligt och värdefullt kvitto att få, säger Britta Burreau, vd KPA Pension.

KPA Pension har konsekvent jobbat för en framtid med bra pensioner och ett mer hållbart och jämställt samhälle. Det gör man bland annat genom att ställa krav på de företag som pensionsspararnas pengar investeras i och genom att driva frågan om ett jämställt arbetsliv. Under 2019 gjordes en stor satsning då KPA Pension blev först i branschen med att hbtq-certifieras.

– Genom att investera kundernas pensionspengar på ett ansvarsfullt sätt och som ägare påverka företagen vi investerar i kan vi, tillsammans med andra ansvarsfulla aktörer i branschen, bidra till att nå Parisavtalets mål. KPA Pension förvaltar 200 miljarder kronor och har satt målet att investeringsportföljen ska ha nettonoll utsläpp av växthusgaser år 2050, säger Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och hållbarhet.