KPA Pension förvärvar tre fastigheter i centrala Stockholm

KPA Pension, en del av Folksamgruppen, förvärvar fastigheterna Adonis 2, Adonis 16 och Moraset 24 i centrala Stockholm av AMF för cirka 2,14 miljarder kronor. Fastigheternas uthyrbara area uppgår till drygt 14 000 kvadratmeter och tillträdet sker den 1 mars 2022. Förvärvet är en del i KPA Pensions strategi att göra långsiktiga investeringar i syfte att ge sina kunder en bra avkastning på sina pensionspengar.

– Vi på KPA Pension har som uppgift att ta hand om våra kunder i kommun- och regionsektorn genom att ge dem en trygg och bra pension. Genom att öka andelen fastigheter i tillgångsportföljen skapar vi bättre förutsättningar för en bra avkastning åt våra kunder vilket kommer att gynna dem och deras pensionspengar under många år framöver, säger Camilla Larsson, vd på KPA Pension.

Andelen fastigheter i KPA Pensions tillgångsportfölj uppgår idag till 8,4 procent vilket, genom förvärvet, ökar till 9,2 procent.
– Vi fortsätter vår lönsamma expansion av fastighetsportföljen och det känns bra att nu kunna förvärva dessa tre stabila förvaltningsfastigheter på vår kärnmarknad i Stockholm, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.