”När alla vinner” – ny podd från KPA Pension och Suntarbetsliv om att lyckas med arbetsmiljöarbetet

Den 23 januari är det premiär för KPA Pension och Suntarbetslivs gemensamma podd-serie ”När alla vinner”. Serien sänds i 10 avsnitt under våren 2024 och lyfter fram verksamheter som aktivt arbetar för att skapa friska arbetsplatser.

Under kommande 10-årsperiod behövs det många nya medarbetare i kommuner, regioner och kommunala företag. Kvinnor och de som arbetar inom skola, vård och omsorg säger oftare än övriga att de inte orkar arbeta fram till ordinarie pensionsålder.*

Genom podden vill KPA Pension och Suntarbetsliv sprida kunskap om framgångsrikt arbetsmiljöarbete samt inspirera och ge insikter som kan främja en positiv förändring på arbetsplatserna.

– För att trygga välfärden är det avgörande att det finnas anställda som både kan och vill jobba kvar hela vägen fram till pension. Tillsammans med Suntarbetsliv vill vi lyfta fram goda exempel på hur arbete med hälsa och välmående på arbetsplatsen kan bidra, säger Ninni Wibeck, vd KPA Pensionsservice AB.

– Med podden vill vi inspirera fler att komma igång med ett arbetsmiljöarbete som ger resultat och friska medarbetare. Vi vill ge ökade kunskaper och tips för att göra arbetet enkelt och ge kraft i arbetsmiljöarbetet, säger Karin Hagman, vd på Suntarbetsliv.

Podden riktar sig till verksamheter i kommuner, regioner och kommunala företag.

Var tredje vecka besöker vi arbetsplatser runt om i landet som delar med sig av hur de arbetar för att förbättra arbetsmiljön. Du som lyssnar får konkreta tips på hur ni tillsammans inom er verksamhet kan arbeta för ett hållbart arbetsliv som i förlängningen gynnar alla.

Du hittar och prenumererar på podden ”När alla vinner” på din poddplattform.

Här kan du lyssna på avsnitt 1

Kontakt för mer information:

KPA Pensions pressavdelning, pressjour@kpa.se
Karin Hagman, vd på Suntarbetsliv, 073 392 61 06

*Arbetsmiljöverket 2022