Nyhetsbrev

2018-09-18

Din pension bygger nya cykelbanor och vindkraftverk

Vår viktigaste uppgift är att ta hand om dina pensionspengar så att du får en bra pension. Redan i dag gör pensionspengarna stor nytta i exempelvis laddstationer för elbilar, cykelbanor, spårvagnar och hållbara äldreboenden.

2018-09-12

Valet 2018: Förtroendevaldas omställningsstöd och pensioner

Oavsett utgång under ett valår så är en sak säker, de förtroendevaldas omställningsstöd och pensioner aktualiseras. Regelverken beslutas lokalt och därför är information till de som berörs A och O. Med allt detta kan KPA Pension hjälpa till – utformning av lokala regler, tillämpning, information.

2018-09-12

Stor ökning av pensionskostnaderna

Från i år ökar kommunsektorns pensionskostnader till en helt ny nivå. Främsta orsaken är att lönesatsningar skickar fler över gränsen för att tjäna in förmånsbestämd pension.

2018-06-11

Sänkta pensioner skapade tryck på Kundservice

Frågor och protester var att vänta när PA-KL-avtalets pensioner sänktes, och KPA Pension dubblade personalstyrkan på Kundservice – men det kom 10 000 fler samtal än prognos bara i januari.

2018-06-05

"En stor skillnad mot Ryssland"

Ekonomen Anna Tseltsova från Ryssland kom till KPA Pension via arbetsmarknadsprogrammet Korta vägen på Stockholms universitet. Programmet riktar sig till nyanlända utlandsutbildade akademiker. För KPA Pension är samarbetet med Korta vägen ett sätt att omsätta våra värderingar i praktiken samtidigt som det utvecklar vår kompetens och affär.

2018-06-05

Pension – ångest eller drömliv?

Pension. Ett laddat ämne för många. För en del förknippat med drömmar och tid för det man vill göra. För andra mer ångest och oro, något som gärna späds på genom rubriker i tidningarna om ”fattigpensionärer”.

2018-06-05

Så gör din framtida pension nytta här och nu

Visste du att en del av din framtida pension satsas i hållbara projekt, både i Sverige och runt om i världen? Dina pensionspengar gör alltså nytta redan här och nu! De finansierar solcellsparker, laddstationer, spårvagnar och många andra hållbara projekt.

2018-06-01

Christine Alsing gör det svåra enkelt

Christine Alsing blir som gladast när kursdeltagare kommer fram till henne och säger att hon gjort det svåra lätt. – Min drivkraft är att förenkla och prata så folk förstår, säger hon.

2018-03-12

Ut på turné!

KPA Pension är ute på en ny kommunturné under vintern och våren. Med goda erfarenheter i bagaget från förra årets rundresa besöker Britta Burreau, tillsammans med tf hållbarhetschefen Karin Stenmar eller medarbetare från Public Affairs, kommuner och organisationer.

)