Fina klappar till KPA Pensions kunder

Det har varit ett bra år för KPA Pension. Julklapparna kom tidigt, och det finns något för alla. Bästa paketet: branschens bästa kapitalavkastning. Men det finns flera fina klappar.

Såhär i slutet av året kan vi konstatera att 2017 var året då tomten kom tidigt. Ja, inte till alla, men till KPA Pensions kunder. Vi kan börja med klappen till arbetsgivarna: nästa år sänks kostnaden för de anställdas tjänstegrupplivförsäkring från 0,07 till 0,04 procent. Avgiften betalas på hela årslönesumman.
– Kapitalförvaltningen har gått väldigt bra, så vi har kunnat rabattera avgiften. Det blir ett rejält paket, säger vd Britta Burreau och skrattar.

Branschens bästa kapitalavkastning

Alla privatkunder kan glädja sig åt en klapp som varar länge. Eller vad sägs om branschens bästa kapitalavkastning under perioden 2007-2016? Där har allt tuffare hållbarhetskrav på kapitalplaceringarna spelat en viktig roll:
– Vi har spöat de bolag som får investera i allt möjligt. Idag kan man inte längre säga att hållbarhetskriterier är en begränsning – det är snarare ett medel på vägen för den som vill vara bäst.

6 miljarder i gröna obligationer

Hållbarhet måste tänkas i stort och smått. Hela klotet (våra kommuner medräknade) har fått en klapp på sammanlagt 6 miljarder i gröna obligationer sedan maj förra året. Världsbanken står för projekt som ger människor bättre livsmöjligheter - och bolagets kunder ett snäpp bättre avkastning
– Den lite tråkiga julklappen, den där som man alltid får, är vår stabila finansiella ställning, våra nöjda kunder och medarbetare liksom vår toppranking i Sustainable Brand Index. Det är ingen överraskning, men man skulle nog sakna det här paketet om det försvann.

Jämställda pensioner och pappas jävla ansvar

En överraskning var däremot den gympapåse som delades ut via KPA Pensions hemsida i kölvattnet på Pappas jävla ansvarsområde-kampanjen. Poängen var att lyfta fram värdet av jämställdhet på arbetsmarknaden och därmed jämställda pensioner.
– Reklamfilmen har fått applåder på biograferna och blivit en allmän snackis när det gäller ansvarsfrågor. Gympapåsen var en present till de som gillar oss – vi har lämnat ut tre gånger så många påsar mot vad vi räknade med!

Britta Burreau deltar på FN-möte i New York

2017 var också året då KPA Pensions hållbarhetsarbete tog bolaget hela vägen till FN-skrapan i New York. Där kunde Britta Burreau på mötet Global Compact konstatera att KPA Pension och svenska kommuner ligger i utvecklingens framkant.

– Vi tar rygg på våra framstående kommuner. Vi har en gemensam uppgift i att se till att det blir volym på de hållbara investeringarna.

Ökning av kommunala investeringar

På hemmaplan har KPA Pension för första gången direktinvesterat i några kommuner under året.
– Vi vill öka de kommunala investeringarna. Pensionspengarna ska göra nytta redan innan man går i pension och ge synliga resultat i den egna kommunen, säger Britta Burreau och avslutar:

– Vi på KPA Pension önskar alla kunder en riktigt God jul. Inte en grön jul, utan en vit jul!