Vi breddar vårt fonderbjudande

Nu har du fler fonder att välja på. Vi har utökat fonderbjudandet till 13 noggrant utvalda fonder som alla lever upp till våra högt ställda hållbarhetskrav. Det gör vi för att ge dig större möjlighet att själva välja inriktning på ditt sparande.

Hållbara fonder – vad innebär det?

En hållbar fond investerar för att nå en långsiktigt hållbar utveckling som tar hänsyn till kommande generationer. Det innebär att fonden på olika sätt väger in miljö och socialt ansvarstagande i sina investeringar. Det kan röra sig om fonder som utesluter vissa verksamheter. De fonder vi erbjuder innehåller inte företag som tillverkar vapen, tobak, alkohol, pornografi eller spel.

Hållbarhet, inom fondförvaltning, handlar alltså om att investera i fonder som tar ansvar för vår jord och som uppfyller krav på mänskliga rättigheter. Som kund hos oss ska du kunna sova gott om natten utan att känna oro över att dina pengar investeras i något som är dåligt för samhället.

För vem passar KPA SmartPension – Personligt val?

När du väljer fondförsäkring hos KPA Pension hamnar du i vår entrélösning. Där stannar de allra flesta. Men har du intresse och vill engagera dig i hur dina pensionspengar ska placeras, då kan KPA SmartPension – Personligt val passa dig.

Så väljer du KPA SmartPension – Personligt val

Om du vill byta från KPA SmartPension – Entrélösning till KPA SmartPension – Personligt val kan du göra det på Mina sidor.