Vi breddar vårt fonderbjudande

Nu utökar vi vårt fonderbjudande till tretton noggrant utvalda fonder med högt ställda krav på hållbarhet. Det innebär att våra kunder får ännu större möjlighet att själva välja inriktning på sitt sparande.

Hållbara fonder – vad innebär det?

En hållbar fond investerar för att nå en långsiktigt hållbar utveckling som tar hänsyn till kommande generationer. Det innebär att fonden på olika sätt väger in miljö och socialt ansvarstagande i sina investeringar. Det kan röra sig om fonder som utesluter vissa verksamheter. De fonder vi erbjuder innehåller inte företag som tillverkar vapen, tobak, alkohol, pornografi eller spel.

Hållbarhet, inom fondförvaltning, handlar alltså om att investera i fonder som tar ansvar för vår jord och som uppfyller krav på mänskliga rättigheter. Som kund hos oss ska du kunna sova gott om natten utan att känna oro över att dina pengar investeras i något som är dåligt för samhället.

För vem passar fondförsäkring?

Fondförsäkring kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha möjlighet att själv välja hur dina pensionspengar ska placeras, och som har ett långsiktigt sparande.
Läs mer om fondförsäkring
Se vårt fondutbud

Du som uppskattar ett bekvämt pensionssparande med garanti och låg risk i en traditionell försäkring kan vara trygg med att även dina pensionspengar placeras utifrån våra högt ställda hållbarhetskrav.
Läs mer om våra etiska placeringar