Högsäsong för pensionskoll

Vintern är högsäsong för årsbesked från banker och pensionsbolag. Du som har valt det får utskick till din digitala brevlåda i stället för med posten. Men vilka årsbesked är det som kommer för pensionen? Och hur får du koll på alla delarna i pensionen? Vi reder ut.

Orange kuvert gäller din allmänna pension

Det orange kuvertet från Pensionsmyndigheten känner de flesta igen. Här får du information som rör din allmänna pension. Du får till exempel veta hur mycket du hittills har tjänat ihop till din allmänna pension, alltså din inkomstpension och din premiepension. Du kan också se hur dina pensionspengar är placerade och hur värdeutvecklingen har varit det senaste året.

Flera årsbesked för tjänstepensionen

Du som har tjänstepension kan få årsbesked från flera håll om du har arbetat hos flera arbetsgivare. I mars får du ditt årsbesked från oss. Det kommer i din brevlåda, eller till Kivra om du har anslutit dig dit. Det finns också när du loggar in på Mina sidor. Årsbeskedet visar hur det har gått för din tjänstepension under det gångna året, det vill säga hur ditt pensionskapital har förändrats.

Minpension.se samlar alla dina pensioner

Oavsett om du väljer att läsa dina årsbesked eller inte är det något du verkligen borde göra – logga in på minpension.se. För du vet väl att du kan se alla dina pensioner där? Det gäller såväl allmän pension som tjänstepension och om du har ett privat sparande. Om du upplever att du får pensionsinformation från många olika håll så är det här du får en samlad bild av din pension.