Tjänstepensionens dag den 27 september - informera era anställda om deras finaste löneförmån

Tjänstepensionen har stor betydelse för allas inkomst som pensionär. Trots det finns det anställda som inte vet att de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in.

Du som arbetsgivare kan göra skillnad genom att berätta för era anställda om den viktiga löneförmån ni erbjuder. På Tjänstepensionens dag den 27 september uppmärksammar vi tjänstepensionen lite extra och hoppas att du vill göra det med oss.

Berätta att ni betalar tjänstepension

Vi har sammanställt text- och bildmaterial som du kan använda för att uppmärksamma dagen på ert intranät eller någon annan bra plats där kollegorna går in och kikar emellanåt. 

Textförslag

Grattis, du har tjänstepension! 
Fem tips för en bättre pension 
Om återbetalningsskydd

Bildmaterial

Här finns faktablad och broschyrer som underlättar för dig som arbetsgivare när du vill prata om tjänstepension.

Prata tjänstepension på lönesamtalet

Uppmärksamma tjänstepensionen hela året. Ett naturligt tillfälle är det årliga lönesamtalet. Mest konkret blir det om ni berättar hur mycket som avsätts varje månad.

Om Tjänstepensionens dag

tjanstepensionensdag_logo_2020.png

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september och i år för trettonde gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida pensionen.

I år står dessa bolag och myndigheter bakom dagen:

AFA Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV och SPP.