God avkastning på lång sikt

När tidningen Risk & Försäkring jämför hur en hundralapp som investerades 2009 har utvecklats till år 2021 kommer KPA Pensions fondförsäkring som god tvåa bland 13 fondbolag. Hundralappen har vuxit till 307 kronor, att jämföra med det genomsnittliga värdet på 257 kronor.

Kikar vi på lite kortare sikt, 2021, återfinns KPA Pensions fondförsäkring på en tredjeplats med en genomsnittlig avkastning på 24,1 procent. 

De senaste årens fina resultat är bra att ha med sig när vi nu befinner oss i en annan situation med ökade räntor, stigande inflation och en skakig börs. De senaste årens uppgång kan jämna ut den orolighet som råder just nu. Pensionssparandet är ett långsiktigt sparande och det intressanta är hur pengarna utvecklats över tid. De flesta kunder hos oss har dessutom ett sparande där risken är störst i början för att sedan minska närmare pensionen. 

Har du valt egna fonder och känner oro är det en god idé att logga in på Mina sidor eller minPension för att säkerställa att de fonder du har passar din situation.

Om jämförelsen

Risk & Försäkring har sammanställt avkastningen inom fondsparande utan att ta någon hänsyn till spararnas fondval, risknivå eller avgifter. Självklart finns enskilda sparare som gått betydligt bättre eller betydligt sämre än genomsnittet för respektive bolag.