Ny rutin för beställning av pensionsskuldsberäkningar för förtroendevalda

I och med att KPA Direkt stängdes i augusti vill vi informera dig om nya och förbättrade rutiner för pensionsskuldsrapporten för förtroendevalda. Vi passar också på att uppfylla några kunders önskemål om att få beräkningen tidigare, i samband med leveransen av den ordinarie beräkningen.

Beräkningen levereras automatiskt numera

Vi kommer se till att beräkningen på era förtroendevalda levereras automatisk. Ni kommer få ett meddelande, precis som vanligt, när beräkningen finns att hämta i Nya KPA Direkt.

Viktigt att meddela vilka förtroendevalda som omfattas av PBF

För att vi ska kunna leverera beräkningen i tid behöver det finnas aktuella uppgifter på de förtroendevalda som omfattas av PBF och äldre reglementen. Eftersom det gäller personuppgifter vill vi att ni använder den nya meddelandefunktionen Säkra meddelanden i Nya KPA Direkt.

Så här lämnar du uppgifter för era förtroendevalda:

  1. Fyll i och spara era uppgifter i denna excelfil (Kontakta oss om du behöver information om tidigare inrapporterade uppgifter. Har du rapporterat via excel tidigare kan du använda den fil du redan har.)
  2. Logga in i Nya KPA direkt.
  3. Välj Säkra meddelanden som finns i vänstermenyn.
  4. Klicka på Nytt meddelande och välj Pensionsskuld som ämne. Det är viktigt så att era uppgifter skickas till rätt mottagare (Pensionsskuldsenheten).
  5. Bifoga din uppdaterade fil och skicka.

Klicka här om du vill veta mer om säkra meddelanden.

När ska uppgifterna skickas in?

För en leverans i samband med den ordinarie beräkningen behöver vi uppgifterna senast den 15 december, men vi är tacksamma om du gör det redan nu.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på 08-665 06 80 eller via pskuld@kpa.se.