Kundanpassade kurser och seminarier

För att matcha ditt behov som kund kan vi anpassa alla våra fasta kurser efter ert önskemål. Du har också möjlighet att kombinera eller välja någon av våra skräddarsydda kurser och seminarier. Vad passar er verksamhet bäst?

Kanske är det mer intressant med ett seminarium än en kurs? Vi erbjuder hel- eller halvdagsseminarier som tar upp aktuella ämnen, antingen hos oss på KPA Pension eller på plats hos er. Alla kurser, seminarier och informationer ges på begäran och efter offert.

Kontakta oss för att få veta mer

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort. Vi anpassar kursen/ seminariet efter era önskemål.

Skicka en intresseanmälan

Några förslag på skräddarsydda kurser och seminarier

Öka kontrollen  på era pensionskostnader!                    

Då de kommunala tjänstepensionerna i många fall upplevs som komplexa och komplicerade, har vi skapat en skräddarsydd kurs där vi tillsammans går igenom er kommuns pensionskostnader och pensionsskuld på plats hos er.

Att rekrytera och behålla nyckelpersoner                    

Seminariets syfte är att ge kunskap om hur pension och andra förmåner kan användas strategiskt för att rekrytera och behålla nyckelpersoner.

Pensionslösningar i samband med övertalighet                     

Tidigarelagda pensionsavgångar eller behov av kompetens- och generationsväxling finns det en rad lösningar på som gynnar både arbetsgivare och anställd. I detta seminarium ger vi dig kunskap om olika pensionslösningar.

Konsekvenser för pensionen vid verksamhetsövergång                    

Syftet är att ge deltagarna kännedom om vilka konsekvenser en verksamhetsövergång/överflyttning av personal kan få för individens pension och arbetsgivarens pensionskostnad.

Pensionsekonomi för regionbolag

Den här kursen ger svar på de frågeställningar som finns kring pensionssystemet. Du som hanterar frågor om pensionskostnader får en djupare kunskap och förståelse för hur de olika kostnaderna för arbetsgivaren uppstår.