information_anstallda_709x243.jpg

Information till deltidsanställda

I takt med att fler uppnår pensionsålder och befolkningen ökar krävs fler människor i arbete. Heltidsresan är ett projekt mellan SKR och Kommunal som syftar till att heltid ska bli norm till 2021. Man anser att heltidsarbete är en viktig och avgörande fråga för att möta framtidens rekryteringsbehov.

Idag arbetar många kommuner och regioner aktivt med att öka antalet heltidsarbetande. Man vill att de som vill arbeta heltid också ska kunna göra det. En ökning av arbetstiden ger högre inkomst och i förlängningen påverkas den pension man får när man slutar förvärvsarbeta.

I Sverige är det fler kvinnor än män som arbetar deltid och skillnaden mellan mäns och kvinnors livsinkomst är hela 3,6 miljoner kronor. Dessutom, rent statistiskt sett, lever kvinnor i snitt fem år som änkor så både mäns och kvinnors pension spelar stor roll. Ju fler som arbetar heltid – desto mer jämställd arbetsmarknad får vi och det är bra för välfärden.

Vill du att någon utifrån kommer och informerar er personal om hur deltidsarbete påverkar pensionen? Hör av dig till oss!

Vi kan berätta hur man kan påverka sin lön, både före och efter pensioneringen. I samband med det förklarar vi också hur det kommer att leda till ett mer jämställt arbetsliv. 

Pris och beställning

Kontakta antingen din kundansvarige eller skicka en intresseanmälan till oss via formuläret. Vi återkommer till dig med en offert och anpassar träffen efter era önskemål.