Så funkar din pension

Din pension består av tre olika delar. I botten har du den allmänna pensionen från staten, i mitten tjänstepensionen från jobbet och överst det egna sparandet. Det är delen i mitten som KPA Pension tar hand om åt dig.

Hos oss växer din tjänstepension tryggt och säkert. Du behöver inte göra några svåra val eller engagera dig om du inte vill. Dessutom placeras dina pengar alltid med hänsyn till människa och miljö - du kan vara säker på att de aldrig hamnar hos företag som sysslar med vapen, tobak, alkohol eller spel. Din pension är helt enkelt i trygga händer.

Så placerar vi dina pensionspengar

 

Det går bra - 100 kronor har blivit 217

Din tjänstepension har haft en bra värdeutveckling över tid. Staplarna visar hur 100 kronor i en traditionell försäkring har vuxit från 2001 och fram till idag. Hundralappen är nu värd 217 kronor (exklusive avgiftsuttag). Det är en bra värdeutveckling.

Läs mer om ditt sparande hos oss

 

 

Pensionstips om återbetalningsskydd

Din tjänstepension innehåller ett återbetalningsskydd som innebär att din familj får dina pensionspengar om du avlider i förtid. Tar du bort återbetalningsskyddet blir din egen pension högre. Har du ingen familj eller om de klarar sig bra ändå kan det vara bättre att stärka din egen pension. Du kan enkelt ta bort återbetalningsskyddet på Mina sidor.

Läs mer om att ta bort återbetalningsskydd

 

Se hur mycket du får i pension

Logga in på Mina sidor