sjukhus-toppbild2.jpg

Möjlighet till högre avkastning i en fondförsäkring

Du som väljer att spara i en fondförsäkring har möjlighet att i slutänden få mer i pension mot att du tar en lite högre risk. Vi har två olika alternativ för dig som vill placera din tjänstepension i en fondförsäkring: SmartPension Entrélösning eller SmartPension Personligt val.

SmartPension Entrélösning – vi väljer åt dig

SmartPension Entrélösning kombinerar fördelarna med fondförsäkring och traditionell försäkring. Den ger dig möjlighet till högre avkastning när du är ung och tryggar pensionspengarna när du bli äldre.

Så här fungerar det

När du är ung ger SmartPension Entrélösning dig möjlighet till högre avkastning. Fram till att du fyller 50 placeras nämligen dina pengar i en aktiefond. Ju närmare du sedan kommer pensionen desto mer tryggas dina pensionspengar. Det år du fyller 50 placeras pengarna i säkrare blandfonder, för att slutligen överföras till en traditionell försäkring med garanterat pensionsbelopp.

Vi sköter alla placeringar. Du behöver inte göra något själv.

SmartPension Personligt val – för dig som vill välja själv

För dig som hellre själv vill välja hur dina pengar ska placeras erbjuder vi SmartPension Personligt val. Då bestämmer du själv vilka av våra hållbara fonder dina pengar ska växa i. Även till dig som har gjort ett personligt val betalas pensionspengarna ut från en traditionell försäkring. 

Aktuell avkastning

Följ och se utvecklingen och historik för KPA:s etiska fonder.

Aktuell avkastning

På Mina sidor kan du se utvecklingen för ditt personliga sparande. 

Logga in på Mina sidor


 

 

Relaterade artiklar

Våra fonder

När du sparar i de etiska KPA-fonderna kan du välja mellan tre fonder med olika riskprofil. De fonder vi erbjuder uppfyller våra högt ställda krav på hållbarhet.

Läs mer

hjarta_709x380.jpg

Så fungerar etiska placeringar

Vi förvaltar i dagsläget mer än 200 miljarder kronor för våra kunders räkning. Det ger oss möjlighet att påverka de företag vi investerar i att arbeta för en hållbar utveckling.

Läs mer