dagis4-toppbild.jpg

PA-KFS – för dig i ett kommunalt företag

Du som är anställd i ett kommunalt företag har en tjänstepension som heter PA-KFS. Det finns en ny och en äldre variant av tjänstepensionsavtalet. Det är din arbetsgivare som betalar din tjänstepension och du bestämmer själv hur den ska placeras.

Du kan välja att placera din tjänstepension hos oss. Då får du en traditionell pensionsförsäkring. Det är ett tryggt och enkelt pensionssparande. Avgiften är låg och i försäkringen ingår ett garanterat pensionsbelopp.

Gör du inget val placeras dina pensionspengar i en traditionell försäkring utan återbetalningsskydd hos KPA Pension. Vi tar hand om ditt pensionssparande och placerar dina pengar så att du ska få en långsiktigt god avkastning.

Du kan lägga till eller ta bort återbetalningsskydd

Återbetalningsskyddet är en trygghet för din familj. Om du dör betalas ditt sparade pensionskapital ut till dina anhöriga. 

Avgift på ditt sparande

Varje år betalar du en fast avgift på 48 kronor, en kapitalavgift på 0,08 procent och en kapitalförvaltningskostnad på 0,05 procent av pensionskapitalet.

Om du vill ändra något

Ta kontakt med vår kundservice om du vill ändra något i din försäkring hos oss eller om du har några frågor.

Vill du bli kund hos oss?

Du som är nyanställd får ett valpaket hemskickat med posten. Där kan du läsa mer om vad valet innebär.

På valblanketten kryssar du i KPA Pensionsförsäkring och fyller i vilken sparform du väljer och om du vill ha återbetalningsskydd. Datera och skriv under blanketten och skicka tillbaka den i det bifogade svarskuvertet.

Du som vill göra ett omval:

Logga in och hämta en omvalsblankett på pensionsvalet.se