KPA Pension stödjer kamp mot barnäktenskap

Barnäktenskap är ett globalt problem som tyvärr också förekommer i Sverige. KPA Pension stödjer Svenska FN-förbundets kampanj mot barnäktenskap. Bland annat har vi bidragit med pengar.

Barnäktenskap är ett globalt problem som drabbar miljoner flickor varje år och är en stor kränkning av dessa barns rättigheter. Vi tycker att ett samhälle som tillåter barnäktenskap bryter mot de viktiga överenskommelser om mänskliga rättigheter som Sverige och andra länder står bakom. Under våren kommer vi att tillsammans med Svenska FN-förbundet delta i en rad aktiviteter för att rikta fokus mot denna viktiga fråga.

Hjälp oss sprida budskapet!

Hjälp oss att dela  Svenska FN-förbundets Flicka kampanj. För att så många som möjligt ska sprida budskapet skänker vi två kronor till Svenska FN-Förbundet för varje delning av budskapet på Facebook.

Vi kommer att betala för alla delningar till och med den 10 april men det går självklart bra att dela även efter detta datum. Insamlade medel går till Insamlingsstiftelsen FN-fonden och dess 90-konto (pg 90 00 79-5).

 

Skänk ett eget bidrag

Du kan också SMS:a 50 kronor till Svenska FN-förbundets kampanj. Skicka ordet 'Flicka' till 72909.

Läs också

Svenska FN-förbundet har gått ut med ett upprop i Expressen om att skyddet mot barnäktenskap är otillräckligt - och KPA Pension är en av undertecknarna.

KPA Pension stödjer upprop mot barnäktenskap