Pandemin utmanade men gav en extra skjuts åt digitala möten

Våren 2020 ändrades spelreglerna för våra fackliga träffar. Från att tidigare endast ha fysiska möten fick både vi och våra kunder anpassa oss till digitala möten.

– Det har fungerat över förväntan, säger Janne Törnander, partskontakt på KPA Pension. Både vi och de vi möter har anpassat sig till den digitala tekniken. Men det är klart, ett digitalt möte är inte detsamma som den direktkontakt man får vid ett fysiskt möte.

En av fördelarna med digitala möten är att antalet deltagare spelar mindre roll eftersom vi inte behöver ta hänsyn till någon lokal. Det har också varit fler deltagare eftersom det är enkelt och lättillgängligt att delta, varken vi eller deltagarna behöver avsätta restid för att vara med.

Vi har låtit städerna finnas kvar i mötesplaneringen trots att de sker digitalt – främst för den lokala anknytningens skull. Det ger en känsla av gemenskap trots att det inte är en fysisk träff. Ibland kan också vissa frågor vara mer intressanta beroende på vilken del av landet man arbetar i. Men självklart går det bra att vara med på en digital träff för Luleå även om man bor i Göteborg, fortsätter Janne Törnander.

Digitala informationsmöten är här för att stanna, men de kommer att användas som komplement till fysiska möten, så att kunden kan välja. – Vi ser fram emot de fysiska möten vi kommer kunna arrangera senare i år när pandemin förhoppningsvis är över, avslutar Eva Wistrand, partskontakt KPA Pension.

Praktisk information om digitala möten:

  • I bekräftelsemailet du får av oss finns en länk som tar dig till mötesplatsen (vi använder oss av Teams).
  • Anslut dig gärna till mötet fem minuter innan start.
  • Du kan använda läsplatta, dator eller mobil med högtalare eller hörlurar.
  • Har du frågor – ställ dem gärna i chatten.

Kontakta oss:

Janne Törnander, partskontakt, janne.tornander@kpa.se

Eva Wistrand, partskontakt, eva.wistrand@kpa.se